Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@13:21:33 GMT

بلیط هواپیما چارتر چه کمکی به مسافران می کند؟

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۶۰۰۳

بلیط هواپیما چارتر چه کمکی به مسافران می کند؟

اگر تا امروز با انگیزه های مختلف قصد سفر هوایی داشته اید و زمانی را برای خرید اینترنتی بلیط هواپیما در سایت های مختلف سپری کرده باشید، حتما به عبارت بلیط هواپیما چارتر یا سیستمی برخورد کرده‌اید. اما این دو نوع بلیط هواپیما چیستند و چه اهمیتی در صنعت گردشگری دارند؟

به گزارش ایسنا، بنابراعلام سفرمارکت، در این نوشته بیشتر درباره بلیط چارتر هواپیما و لحظه آخری صحبت می‌کنیم و می‌گوییم این نوع پروازها چه فرقی با بقیه دارند و چگونه می‌توان از آنها برای کاهش هزینه های سفر استفاده کرد؟

بلیط چارتر و فرق آن با بلیط سیستمی چیست؟

در حالت عادی و در صنعت هوانوردی و مسافرت های هوایی، یک شرکت هواپیمایی فرایند جا به جایی مسافران با هواپیما بین دو فرودگاه مبدا و مقصد را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت های هواپیمایی یا به اصطلاح ایرلاین ها، با توجه به هزینه های عملیاتی هواپیما مانند خرید و تعمیر و نگهداری آن، خدمات رفاهی حین پرواز، هزینه های فرودگاهی، نیروی انسانی خدمه پرواز، بنزین هواپیما و سود سرمایه‌گذاری در صنعت گران هوانوردی، قیمتی را برای هر صندلی پرواز خود از مبدا به مقصد با توجه به مسافت و عوامل دیگر تعیین می کنند.

سپس این صندلی های پرواز توسط آژانس های مسافرتی و سایت های فروش اینترنتی بلیط هواپیما به دست مسافران و مصرف کنندگان می رسند. طبیعتا این واسطه های بازاریابی و تبلیغات هم حاشیه سودی به عنوان کمیسیون دریافت میکنند.

زمانی هم که مسافر بلیط هواپیمایی را خرید و به هر دلیلی قصد کنسل کردن یا استرداد آن را داشت، با پرداخت جریمه‌ای (با توجه به فاصله زمانی مانده تا پرواز) بلیطش را کنسل کند. به این نوع از بلیط هواپیما، بلیت هواپیما سیستمی می‌گویند.

حال اگر یک شرکت سوم بیاید و همه یا بخشی از صندلی های یک پرواز را پیش خرید کرده و مبلغ آن را یکجا به ایرلاین پرداخت کند و سپس خودش اقدام به فروش آنها در بازار کند، به بلیط های عرضه شده می‌گوییم بلیط هواپیما چارتری. عبارت چارتر در زبان انگلیسی به معنای پیش خرید کردن است.

با توجه به اینکه شرکت های چارترکننده صندلی های پرواز را پیش خرید کرده‌اند، استرداد و کنسل کردن بلیط های چارتری، معمولا انجام شدنی نیست. شرکت های چارترکننده گاهی خود آژانس های مسافرتی و شرکتهای خدمات گردشگری هستند و در بیشتر مواقع بلیط های خود را از همان کانال های فروش بلیط سیستمی به بازار عرضه میکنند.

چرا شرکت های چارترکننده دست به چارتر کردن پروازها می‌زنند؟

هدف هر بنگاه اقتصادی و هر کسب و کاری، کسب سود است. شاید برای شما این پرسش پیش آمده باشد که چرا یک شرکت خدمات گردشگری، دست به این ریسک می‌زند که صندلی های یک پرواز را پیش خرید کند تا بعد آنها را به فروش برساند.

نکته در این است که ایرلاین ها بابت پیش خرید (چارتر کردن) صندلی های پروازشان توسط شرکت چارترکننده، به آنها تخفیف خوبی می‌دهند. اما چرا؟ دلیل آن هم باز سود و زیان اقتصادی است.

یک شرکت هواپیمایی برای فروش صندلی های پروازش و تامین هزینه های مختلف صنعت هوانوردی و کسب سود، باید با تبلیغات و بازاریابی، مسافر به دست بیاورد. آژانس های مسافرتی و سایت های فروش بلیط هواپیما، بازوهای تبلیغات و فروش ایرلاین ها هستند.

اما همیشه احتمال دارد که شماری صندلی به فروش نرود. ولی وقتی یک شرکت چارترکننده همه یا تعدادی از صندلی های یک پرواز را پیش خرید می‌کند و مبلغ آن را یکجا پرداخت می‌کند، این برای شرکت هواپیمایی سودمند است.

بنابراین برای تشویق چارترکننده‌ها، به آنها تخفیف می‌دهند. سود شرکت‌های چارترکننده از محل همین تخفیف تامین می‌شود.

چرا گروه هایی از مسافران به دنبال بلیط هواپیما چارتر یا لحظه آخری هستند؟

همانگونه که پیشتر توضیح دادیم، شرکت های چارترکننده صندلی های یک پرواز را با تخفیف پیش خرید کرده‌اند و سپس با قیمت بیشتر در بازار گردشگری عرضه کرده‌اند.

اما اگر این بلیط ها به فروش نرود چه؟ اگر چند ساعت مانده به پرواز، بلیط های چارتر هنوز فروش نرفته باشد، این شرکت ها برای کاهش زیان خود، قیمت پرواز را تا قیمت خرید و گاهی حتی کمتر پایین می آورند تا فروش بروند و هواپیما با صندلی خالی پرواز نکند.

به این نوع از بلیط ها، بلیط هواپیما لحظه آخری می‌گویند. این کاهش قیمت زیاد بخش جذاب این نوع بلیط است. زیرا شما می‌توانید صرفه جویی بزرگی در هزینه های سفرتان بکنید. قیمت بلیط های لحظه آخری گاهی آنقدر پایین می آید که از بلیط اتوبوس همان مسیر هم کمتر می شود!

از کجا بلیط چارتر هواپیما را تهیه کنیم؟

بلیط های چارتر مانند بلیط های سیستمی از طریق سایت های اینترنتی فروش بلیط هواپیما و سایت های آژانس های مسافرتی عرضه می‌شود.

اما پایش لحظه ای و پیوسته بلیط چارتر برای کاهش قیمت آن هم در سایت های مختلف، کار دشواری است. آیا راه حلی وجود دارد که لازم نباشد به طور پیوسته و مداوم چندین سایت مختلف را چک کنیم تا بلیط لحظه آخری را پیدا و خریداری کنیم؟ راه حل نوینی که اکنون به بازار سفر و گردشگری کشور ارائه شده، استفاده از موتور جستجو بلیط هواپیما و تور مسافرتی سفرمارکت است.

سفرمارکت قیمت عرضه شده توسط آژانس های مسافرتی مختلف را برای همه پروازهای موجود در بازار گردآوری کرده و در یک پلتفرم به شما نمایش می‌دهد. در نتیجه پایش لحظه ای قیمت ها و انتخاب و تصمیم برای خرید بلیط هواپیما به این ترتیب کار آسانتری خواهد بود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سفر مارکت بلیط چارتر هواپیما بلیط هواپیما صندلی های یک پرواز شرکت های چارترکننده بلیط هواپیما چارتر آژانس های مسافرتی صندلی های پرواز بلیط چارتر لحظه آخری شرکت ها یک شرکت بلیط ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۶۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟

به گفته رییس سازمان هواپیمایی کشوری در حال حاضر ۱۸۰ فروند هواپیمای عملیاتی در ایران وجود دارد؛ در حالی که خود او پیش از این گفته بود که با توجه به جمعیت فعلی کشور نیاز به ۵۵۰ فروند هواپیما داریم.

به گزارش اعتماد، سال گذشته قرار بود تعداد هواپیما‌ها به ۲۵۰ فروند برسد که این اتفاق نیفتاد. اما درباره آمار و ارقام هواپیما‌های فعال کشور نیز نظرات مختلفی وجود دارد.

نمای کلی صنعت هوانوردی ایران در بخش تقاضا به گونه‌ای است که بلیت هواپیما حتی برای آن‌هایی که پولش را دارند به سختی پیدا می‌شود و بدون اتصال به شبکه دلالی پر قدرتی که ظاهرا کسی قرار نیست جلوی آن‌ها بایستد؛ خبری از بلیت نیست. ایرلاین‌ها به واسطه «قیمت گذاری دستوری» بلیت هواپیما با زیان انباشته فعالیت می‌کنند و تحریم‌ها کاری کرده که سوختگیری برای پرواز‌های بین‌المللی به سختی انجام شود و در پرواز‌های داخلی، با وجود تعداد زیاد فرودگاه‌های کشور، بسیاری از آن‌ها فعالیت خاصی ندارند، چون اصولا مسافری ندارند و ایرلاین خاصی حاضر به برقراری پرواز نیست.

فقط ۷ یا ۸ هواپیمای سرحال داریم!

در بخش عرضه، کارشناسان می‌گویند به غیر از ۳ هواپیمای ایرباس برجامی، ۱۳ فروندای‌تی‌آر و چند فروند ایرباس ۳۴۰ ماهان، کل ناوگان کشور باید بازیافت شود. «بازیافت» هواپیما بدین معنی است که بدنه هواپیما که از جنس آلومینیوم است به قطعات کوچک بریده شده و به کارخانه‌های مربوطه جهت ذوب و تبدیل به آلومینیوم نو شود. همچنین سایر قطعات اعم از سیم‌های مسی، قطعات فولادی، پلاستیک‌ها و... نیز تا جای ممکن بازسازی شوند.

کارشناسان حوزه هوانوردی می‌گویند حدود ۲۰ فروند هواپیمای مسافربری در کشور ارزش عملیاتی دارند که ۱۳ فروند آن توربوپراپ با ظرفیت ۷۰ نفر هستند که به دلیل نبود قطعات زمین‌گیر شده‌اند. می‌ماند ۷، ۸ فروند هواپیما که باید پرواز‌های داخلی و خارجی را به صورت همزمان انجام دهند که البته آن‌ها هم با کمبود قطعات مواجه هستند. به عبارت دیگر، در حالی که کشور‌های امارات، قطر و ترکیه در مجموع بالای هزار فروند هواپیمای سرحال دارند، تعداد هواپیما‌های قابل اتکای ایران ۷ یا ۸ فروند است و باقی هواپیما‌های کشور شدیدا فرسوده شده‌اند.

کاهش پرواز‌های داخلی

در بخش شاخص «نشست و برخاست» که میزان تردد هواپیما‌ها در فرودگاه‌ها را به تصویر می‌کشد نیز شرایط مشابهی طی سال ۱۴۰۱ حاکم بوده و البته بیشتر نشست و برخاست هواپیما‌ها به سمت پرواز‌های بین‌المللی رفته که عمدتا توسط «ایرلاین‌های خارجی» انجام می‌شود. به گفته وزارت راه و شهرسازی، میزان نشست و برخاست هواپیما در پرواز‌های داخلی در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ ریزش ۹ درصدی داشته و از ۳۰۵ پرواز به ۲۷۸ پرواز کاهش پیدا کرده است. در مقابل، نشست و برخاست‌ها در پرواز‌های بین‌المللی ۶۴ درصد رشد کرده است.

ریزش پرواز‌ها در دهه ۹۰

آمار‌های وزارت راه و شهرسازی به وضعیت شاخص‌های بخش هوانوردی در دهه ۹۰ نیز پرداخته که در نوع خود آمار‌های جالبی ارایه می‌کند و شاید بتوانیم پاسخ سوالی که ابتدای گزارش پرسیدیم را در این بخش بیابیم. تعداد نشست و برخاست در پرواز‌های داخلی در حالی طی سال ۱۴۰۱ به ۲۷۸ هزار فروند هواپیما رسیده که در سال ۱۳۹۶ یعنی بهترین عملکرد دهه ۹۰، این رقم ۳۹۶ هزار فروند بوده. در واقع مقایسه این دو رقم از یک کاهش ۲۵ درصدی خبر می‌دهد. در پرواز‌های بین المللی نیز این وضعیت تکرار شده است. بهترین عملکرد دهه ۹۰ در این شاخص مربوط به سال ۱۳۹۳ است که ۲۹ هزار فروند هواپیما نشست و برخاست داشته‌اند. اما در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۲۳ هزار فروند رسیده که ۲۱ درصد کاهش یافته است.

در شاخص اعزام و پذیرش مسافران داخلی نیز بهترین عملکرد برای سال ۹۶ است که ۴۴ میلیون و ۲۷۳ هزار نفر جابه‌جا شده‌اند. عددی که با کاهش ۲۸ درصدی به کمی بیش از ۳۲ میلیون نفر در سال ۱۴۰۱ رسیده است. در بخش مسافران خارجی این وضعیت بدتر است. بهترین عملکرد این بخش مربوط به سال ۱۳۹۳ است که ۴ میلیون و ۴۱۲ هزار نفر در پرواز‌های بین‌المللی اعزام و پذیرش شده‌اند و در سال ۱۴۰۱ با کاهش ۳۷ درصدی این عدد به ۲ میلیون و ۷۷۵ هزار نفر رسیده است.

۵۰ هواپیمای وارداتی کجا هستند؟

در یکی- دو سال گذشته صنعت هوانوردی ایران با شدیدترین تحریم‌های ظالمانه علیه ایران روبرو بوده و در کنار آن قیمت‌گذاری دستوری بلیت هواپیما، بسیاری از ایرلاین‌ها را زیان‌ده کرده است. اما مثلا به جای مدیریت این شرایط که پیش از این به هنگام امضای برجام صورت گرفت؛ ادعا‌های عجیبی مانند «واردات ۵۰ هواپیما» در دو سال گذشته مطرح می‌شود و در کنار آن با طعنه به دولت قبلی گفته می‌شود که «این دولت به دنبال عکس یادگاری با هواپیمای برجامی نیست!»، اما واقعیت این است که صنعت هوایی ایران که تجربه اضافه شدن ۱۶ هواپیمای برجامی را در مدت دو سال و تاثیر آن را بر صنعت هوایی حس کرده، اثرات اضافه شدن ۵۰ یا ۶۰ فروند هواپیما در دو سال گذشته قاعدتا چیزی نیست که فعالان این صنعت و مردم نتوانند آن را حس کنند؛ بنابراین اینگونه اظهارات چندان درست به نظر نمی‌رسد.

نمای کلی صنعت هوانوردی ایران نشان می‌دهد که مدیریت هوانوردی در کنار توان رایزنی‌های مقتدرانه سیاسی در بالاترین سطح ممکن، نیازمند به کارگیری تخصص و علم است و دیر یا زود مجبور خواهیم شد بالاخره در برابر این قاعده سر تسلیم فرود آوریم.

دیگر خبرها

  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران
  • پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی (فیلم)
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • (ویدئو) پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • بلیط فروشی بازی استقلال و ذوب آهن آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • مدت زمان اخذ ویزای توریستی دبی چقدر است؟
  • پرواز‌های فرودگاه اهواز برقرار است / مسافران از وضعیت پروازی خود مطلع شوند