Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در این یادداشت آمده است:

فروش بلیط جعلی پرواز، فاجعه‌ای است که هم ضرر و زیان اقتصادی را برای مسافران در پی دارد هم موجب بر هم خوردن سفر و ثبت خاطره‌ای تلخ و آزاردهنده می‌شود. این اتفاق روز گذشته برای نگارنده و حدود هزار و پانصد نفر دیگر رخ داد و آخر سر هم معلوم نشد که ایرلاین یا آژانس مسافرتی کدام یک بلیط‌های پرواز را باطل کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت باطل شدن کل پرواز به خاطر ایراد فنی یا هر موضوع دیگری روح و روان مسافران این قدر آزرده نمی‌شد. چون در آن وضعیت همه در شرایط برابر قرار داشتند. ماجرا وقتی به فاجعه بدل می‌شود که پرواز می‌پرد و عده‌ای که زودتر بلیط خریده‌اند از سفر جا می‌مانند و عده‌ای دیگر جایگزین می‌شوند.

برای محاسبه خسارت مادی که به مسافران وارد شده باید هزینه رزرو هتل و بلیط برگشت را هم در نظر بگیریم. چون وقتی چند روز مانده به نوروز و در دقیقه نود بلیط رفت باطل می‌شود، مسافر نمی‌تواند جایگزینی برای بلیط پیدا کند و مجبور است عطای سفر را به لقایش ببخشد.

امسال تصمیم گرفتم چند روز زودتر از عید نوروز به کیش سفر کنم. هدف اولم این بود که گرفتار شلوغی کیش در این روزهای کرونازده نشوم. دومین هدف هم صرفه‌جویی مالی بود. در ایام عید هم قیمت بلیط پرواز و هم قیمت هتل‌ها چند برابر می‌شود. داخل سایت‌های فروش آنلاین بلیت شدم و چهار روز زودتر بلیطی را برای روز سه‌شنبه ۲۶ اسفند ۹۹ از تهران به مقصد کیش خریداری کردم.

همزمان بلیط هتل و پرواز برگشت را هم رزرو و خودم را برای سفری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آماده کردم. ۹۰۰ هزار تومان برای خرید بلیط هواپیما پرداختم و یادم آمد که تا همین دو سه سال پیش با این پول می‌شد کل تور کیش را خریداری کرد.

برای مرخصی گرفتن از محل کار در روزهای پرحاشیه آخر سال درخواست زیادی کردم. کارهای آخر سال را چند روز زودتر تحویل دادم و به این خاطر مجبور شدم، در دهه دوم و سوم اسفند چند برابر کار کنم.

همه چیز به خوبی و خوشی پیش رفت تا این که یک تماس تلفنی از سوی آژانس مسافرتی مشهور در حوزه سفر درست چند ساعت مانده به پرواز، رویاهایم را نقش بر آب کرد. خانم پشت خط حامل این خبر بود که بلیط شما باطل شده است. پرسیدم بلیط باطل شده یا پرواز که گفت نه! پرواز برقرار است و صرفاً بلیط شما باطل شده است.

او باید با صدها نفر تماس می‌گرفت و طبعاً عجله داشت. پرسیدم بلیط جایگزین ندارید که جواب ندادند نه! من صرفاً خبررسان هستم. فردا فرودگاه نروید. فکر کردم شاید اشتباه شنیده‌ام. یا شاید کسی قصد شوخی و مزاحمت داشته است. ولی پیامکی که بلافاصله گرفتم، صحبت‌های خانم را تأیید کرد. در پیامک تاکید شده بود که پرواز شما توسط شرکت هواپیمایی باطل شده است.

این پیام در روزهایی آمد که امکان خرید بلیط جدید نبود. با شرکت هواپیمایی تماس گرفتم. فردی که پاسخگو بود، دل پر دردی از آن آژانس مسافرتی داشت گفت آنها به شما بلیط فیک و جعلی فروخته‌اند. باید شکایت کنید. در صورتی که این بلیت را دو شرکت ظاهراً معتبر صادر کرده بودند. برایم سوال پیش آمد که حالا این بلیط جعلی باطل هم می‌شود یا نه. پرسیدم شما خسارت بلیط را می‌دهید که گفت نه به ما ربطی ندارد.

با پشتیبانی سایت فروش بلیت صحبت کردم. گفتند بعضی از بلیط‌ها را تضمین می‌کنیم و بعضی‌ها را نه. شما از آن تضمین‌نشده‌ها خریده‌اید. برای سوال پیش آمد که اگر یک شرکت این‌قدر شک و شبهه دارد، پس چرا لینکش را داخل سایت‌تان قرار می‌دهید؟

آخر سر هیچ کسی زیر بار مسؤولیت نرفت و تقصیر را بر گردن دیگری انداخت. برای مسافر چه فرقی می‌کند که شرکت هواپیمایی مقصر بوده یا مسافرتی یا هر نهاد دیگر. مهم این است که سفر من به هم خورد. قبول کردم که لحظه سال تحویل سر کار بروم و در عوض دو روز آخر این هفته را مرخصی بگیرم. حالا باید هم سال تحویل سر کار باشم و هم روزی را که مرخصی گرفتم.

اصطلاح «حقوق مسافر» در صنعت گردشگری ما یک لطیفه خنده‌دار است. مسافر هیچ‌گونه حقی ندارد و همیشه باید به ساز دیگران برقصد. ریش و قیچی دست آژانس مسافرتی و ایرلاین و هتلدار است و مسافر باید همیشه گوش به فرمان آنها باشد. مسافر قبل و پس از خرید بلیط باید خودش را برای هر چیزی آماده کند. برای گران فروشی، تأخیر، باطل شدن بلیط، رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی و خیلی چیزهای دیگر.

بلیط پروازی که مسافر می‌خرد جزو بی‌اعتبارترین خریدنی‌های دنیاست. ممکن است نفر دومی پیدا شود و بلیط شما را به قیمت بهتری بخرد. ایرلاین و آژانس مسافرتی به راحتی آب خوردن بلیط نفر اول را باطل کرده و به نفر دوم می‌فروشند. تازه شاید نفر سومی باشد و موفق شود بلیط نفر دوم را هم باطل کند. ماجرا بیشتر شبیه به یک مزایده است تا فروش خدمات. با این تفاوت که نتایج هر مزایده‌ای در یک جلسه رسمی مشخص می‌شود. ولی در مزایده خرید بلیط هواپیما، نتایج تا لحظه پرواز ممکن است تغییر کند.

یکی از مسیرهایی که برای شکایت مسافر پیش‌بینی شده، ثبت شکایت در سازمان هواپیمایی کشوری است. سایت را طوری طراحی کرده‌اند که نتوانید از هیچ کس شکایت کنید.

مسافر با هدف تجربه سر سوزنی لذت و تفریح و آرامش سفر می‌کنند؛ ولی در نتیجه سهل‌انگاری و منفعت طلبی برخی از صاحبان صنعت گردشگری سفر به کامش زهر می‌شود چون در ماجرای فروش بلیط‌های جعلی و تقلبی آژانس مسافرتی و ایرلاین مسافر را به هم پاس می‌دهند و هیچ‌کدامشان پاسخگو نیستند.

جالب اینجاست که مسئولان دفتر خدمات مسافرتی در تماسی که با آنها داشتم اعلام کردند این تنها مشکل من نیست و ۱۵۰۰ نفر دیگر که از این طریق اقدام به خرید بلیت کرده بودند دچار چنین مشکلی شده اند و ایرلاین مربوطه به صورت یک طرفه اقدام به لغو بلیت هواپیماها و آژانس مسافرتی را مقروض به مسافران کرده است.

اطلاعات مربوط به این تناقض در خدمات دهی میان ایرلاین، آژانس مسافرتی و سایت فروش بلیت در اختیار خبرگزاری مهر است.

کد خبر 5172167 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری بلیت هواپیما آژانس مسافرتی وزارت آموزش و پرورش شهرداری تهران حوادث چهارشنبه سوری شورای شهر تهران چهارشنبه سوري ویروس کرونا نوروز ۱۴۰۰ پلیس سازمان تامین اجتماعی کمیته امداد امام خمینی چهارشنبه آخر سال سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران متروی تهران ستاد ملی مقابله با کرونا آژانس مسافرتی خرید بلیط باطل شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۶۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟

به گفته رییس سازمان هواپیمایی کشوری در حال حاضر ۱۸۰ فروند هواپیمای عملیاتی در ایران وجود دارد؛ در حالی که خود او پیش از این گفته بود که با توجه به جمعیت فعلی کشور نیاز به ۵۵۰ فروند هواپیما داریم.

به گزارش اعتماد، سال گذشته قرار بود تعداد هواپیما‌ها به ۲۵۰ فروند برسد که این اتفاق نیفتاد. اما درباره آمار و ارقام هواپیما‌های فعال کشور نیز نظرات مختلفی وجود دارد.

نمای کلی صنعت هوانوردی ایران در بخش تقاضا به گونه‌ای است که بلیت هواپیما حتی برای آن‌هایی که پولش را دارند به سختی پیدا می‌شود و بدون اتصال به شبکه دلالی پر قدرتی که ظاهرا کسی قرار نیست جلوی آن‌ها بایستد؛ خبری از بلیت نیست. ایرلاین‌ها به واسطه «قیمت گذاری دستوری» بلیت هواپیما با زیان انباشته فعالیت می‌کنند و تحریم‌ها کاری کرده که سوختگیری برای پرواز‌های بین‌المللی به سختی انجام شود و در پرواز‌های داخلی، با وجود تعداد زیاد فرودگاه‌های کشور، بسیاری از آن‌ها فعالیت خاصی ندارند، چون اصولا مسافری ندارند و ایرلاین خاصی حاضر به برقراری پرواز نیست.

فقط ۷ یا ۸ هواپیمای سرحال داریم!

در بخش عرضه، کارشناسان می‌گویند به غیر از ۳ هواپیمای ایرباس برجامی، ۱۳ فروندای‌تی‌آر و چند فروند ایرباس ۳۴۰ ماهان، کل ناوگان کشور باید بازیافت شود. «بازیافت» هواپیما بدین معنی است که بدنه هواپیما که از جنس آلومینیوم است به قطعات کوچک بریده شده و به کارخانه‌های مربوطه جهت ذوب و تبدیل به آلومینیوم نو شود. همچنین سایر قطعات اعم از سیم‌های مسی، قطعات فولادی، پلاستیک‌ها و... نیز تا جای ممکن بازسازی شوند.

کارشناسان حوزه هوانوردی می‌گویند حدود ۲۰ فروند هواپیمای مسافربری در کشور ارزش عملیاتی دارند که ۱۳ فروند آن توربوپراپ با ظرفیت ۷۰ نفر هستند که به دلیل نبود قطعات زمین‌گیر شده‌اند. می‌ماند ۷، ۸ فروند هواپیما که باید پرواز‌های داخلی و خارجی را به صورت همزمان انجام دهند که البته آن‌ها هم با کمبود قطعات مواجه هستند. به عبارت دیگر، در حالی که کشور‌های امارات، قطر و ترکیه در مجموع بالای هزار فروند هواپیمای سرحال دارند، تعداد هواپیما‌های قابل اتکای ایران ۷ یا ۸ فروند است و باقی هواپیما‌های کشور شدیدا فرسوده شده‌اند.

کاهش پرواز‌های داخلی

در بخش شاخص «نشست و برخاست» که میزان تردد هواپیما‌ها در فرودگاه‌ها را به تصویر می‌کشد نیز شرایط مشابهی طی سال ۱۴۰۱ حاکم بوده و البته بیشتر نشست و برخاست هواپیما‌ها به سمت پرواز‌های بین‌المللی رفته که عمدتا توسط «ایرلاین‌های خارجی» انجام می‌شود. به گفته وزارت راه و شهرسازی، میزان نشست و برخاست هواپیما در پرواز‌های داخلی در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ ریزش ۹ درصدی داشته و از ۳۰۵ پرواز به ۲۷۸ پرواز کاهش پیدا کرده است. در مقابل، نشست و برخاست‌ها در پرواز‌های بین‌المللی ۶۴ درصد رشد کرده است.

ریزش پرواز‌ها در دهه ۹۰

آمار‌های وزارت راه و شهرسازی به وضعیت شاخص‌های بخش هوانوردی در دهه ۹۰ نیز پرداخته که در نوع خود آمار‌های جالبی ارایه می‌کند و شاید بتوانیم پاسخ سوالی که ابتدای گزارش پرسیدیم را در این بخش بیابیم. تعداد نشست و برخاست در پرواز‌های داخلی در حالی طی سال ۱۴۰۱ به ۲۷۸ هزار فروند هواپیما رسیده که در سال ۱۳۹۶ یعنی بهترین عملکرد دهه ۹۰، این رقم ۳۹۶ هزار فروند بوده. در واقع مقایسه این دو رقم از یک کاهش ۲۵ درصدی خبر می‌دهد. در پرواز‌های بین المللی نیز این وضعیت تکرار شده است. بهترین عملکرد دهه ۹۰ در این شاخص مربوط به سال ۱۳۹۳ است که ۲۹ هزار فروند هواپیما نشست و برخاست داشته‌اند. اما در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۲۳ هزار فروند رسیده که ۲۱ درصد کاهش یافته است.

در شاخص اعزام و پذیرش مسافران داخلی نیز بهترین عملکرد برای سال ۹۶ است که ۴۴ میلیون و ۲۷۳ هزار نفر جابه‌جا شده‌اند. عددی که با کاهش ۲۸ درصدی به کمی بیش از ۳۲ میلیون نفر در سال ۱۴۰۱ رسیده است. در بخش مسافران خارجی این وضعیت بدتر است. بهترین عملکرد این بخش مربوط به سال ۱۳۹۳ است که ۴ میلیون و ۴۱۲ هزار نفر در پرواز‌های بین‌المللی اعزام و پذیرش شده‌اند و در سال ۱۴۰۱ با کاهش ۳۷ درصدی این عدد به ۲ میلیون و ۷۷۵ هزار نفر رسیده است.

۵۰ هواپیمای وارداتی کجا هستند؟

در یکی- دو سال گذشته صنعت هوانوردی ایران با شدیدترین تحریم‌های ظالمانه علیه ایران روبرو بوده و در کنار آن قیمت‌گذاری دستوری بلیت هواپیما، بسیاری از ایرلاین‌ها را زیان‌ده کرده است. اما مثلا به جای مدیریت این شرایط که پیش از این به هنگام امضای برجام صورت گرفت؛ ادعا‌های عجیبی مانند «واردات ۵۰ هواپیما» در دو سال گذشته مطرح می‌شود و در کنار آن با طعنه به دولت قبلی گفته می‌شود که «این دولت به دنبال عکس یادگاری با هواپیمای برجامی نیست!»، اما واقعیت این است که صنعت هوایی ایران که تجربه اضافه شدن ۱۶ هواپیمای برجامی را در مدت دو سال و تاثیر آن را بر صنعت هوایی حس کرده، اثرات اضافه شدن ۵۰ یا ۶۰ فروند هواپیما در دو سال گذشته قاعدتا چیزی نیست که فعالان این صنعت و مردم نتوانند آن را حس کنند؛ بنابراین اینگونه اظهارات چندان درست به نظر نمی‌رسد.

نمای کلی صنعت هوانوردی ایران نشان می‌دهد که مدیریت هوانوردی در کنار توان رایزنی‌های مقتدرانه سیاسی در بالاترین سطح ممکن، نیازمند به کارگیری تخصص و علم است و دیر یا زود مجبور خواهیم شد بالاخره در برابر این قاعده سر تسلیم فرود آوریم.

دیگر خبرها

  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی (فیلم)
  • بلیط فروشی بازی پرسپولیس و نساجی آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • بلیت نساجی - پرسپولیس نایاب شد
  • بلیط فروشی بازی تراکتور و فولاد آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط fooladfc.ir
  • بلیط فروشی بازی سپاهان و استقلال خوزستان آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط fooladsepahansport
  • (ویدئو) پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی
  • رکورد جدید ثبت شد | برقراری بیش از ۲۷۰۰۰ پرواز در ایام نوروز
  • بلیط فروشی بازی استقلال و ذوب آهن آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • مدت زمان اخذ ویزای توریستی دبی چقدر است؟